Скочи на садржај
Home » Ovo su tri velika uzroka stresa u porodici i kako da ih izbegnete

Ovo su tri velika uzroka stresa u porodici i kako da ih izbegnete

  Porodica je temelj života. Bilo koji problem na poslu ili školi može se bolje rešiti u porodici koja dobro funkcioniše i bez stresa. Porodični problemi mogu uticati na učinak na poslu, kao i u školi.

  Neke od stvari koje često izazivaju porodične probleme su kako odgajati decu, finansijski problemi i problemi u bračnim odnosima. Najbolji način da izbegnete stres za svoju porodicu, naravno, jeste da date sve od sebe da izbegnete probleme koji ga izazivaju.

  Kako da izbegnete stres zbog problema sa decom

  Disciplina

  Prema stručnjacima, porodice koje postavljaju jasne granice svojoj deci su srećnije. Stoga, postavite pravila koja deca treba da poštuju, uključujući kazne i nagrade koje će biti date detetu ako se pridržava ili prekrši pravila. Učite ih o granicama i disciplini, kao i o pozitivnim i negativnim posledicama pravila. Kada dete zna granice i odgovornosti, lako će se kontrolisati i retko će vam praviti probleme.

  Deljenje

  Učenje deljenja pomaže deci da budu zahvalniji na onome što već imaju. Pozovite ih da učestvuju u dobrotvornoj akciji za sirotište ili osobu u nevolji iz susedstva. Oni će razumeti vrednost predmeta, kao što su hrana i igračke, i ceniće ono što imaju. Učenjem o deljenju, dete će bolje razumeti situaciju ako se njegova želja ne može ispuniti i manje je verovatno da će im to izazvati bes.

  Komunikacija

  Jedan od razloga zašto deca kukaju je da privuku pažnju. Deca imaju tendenciju da budu smirenija i srećnija kada su u blizini svojih roditelja. Ključno je da nastavite da pozivate dete da komunicira, bilo direktno ili putem telefona ili SMS-a, kako biste pratili svoje dete. Jednostavne stvari poput: „Šta radiš?“ ili „Budite oprezni na putu, učiniće da se oseća cenjenim i voljenim. Uključivanje dece u razgovor takođe će ih naviknuti da vam govore i vežbaju svoju sposobnost da prenesu ideje.

  Kako da izbegnete stres zbog finansijskih problema

  Budite otvoreni jedni prema drugima

  Vi i vaš partner treba da budete otvoreni jedno prema drugom o finansijskom stanju porodice. Planirajte troškove i uštede, a zatim sledite plan. Kada ste vi i vaš partner otvoreni jedno prema drugom, takođe možete pomoći jedno drugom da pronađe najbolje rešenje u slučaju finansijskih problema.

  Imajte ličnu ušteđevinu

  Čak i ako odlučite da imate zajednički račun, nema ništa loše u tome što vi i vaš partner imate ličnu ušteđevinu. Postojanje ove lične ušteđevine nije vaša tajna od partnera, samo objasnite da štedite za svoje potrebe kako ne biste remetili glavne porodične finansije.

  Konsultujte finansijskog savetnika

  Ako imate problema sa upravljanjem porodičnim finansijama, ne oklevajte da se konsultujete sa finansijskim savetnikom da biste izbegli bilo kakve finansijske probleme koji su već ozbiljni. Danas nije sramota koristiti usluge porodičnog finansijskog savetovanja, jer morate priznati da ima drugih koji bolje rade ovaj posao i možete tražiti pomoć da spasete svoju porodicu.

  Kako da izbegnete stres zbog bračnog života

  Kontrolišite svoje emocije

  Svađa u braku je prirodna stvar, nije prirodno dozvoliti da se svađa oduži. Prema stručnjacima, odnos 5:1 je veoma važan za održavanje braka. To jest, od svake 1 negativne interakcije sa partnerom, trebalo bi da bude najmanje 5 pozitivnih interakcija sa njim. Morate naučiti da kontrolišete svoje emocije i da izrazite svoja ljuta osećanja na manje destruktivan način.

  Načina vaspitanja deteta

  Razlike u mišljenjima o vaspitanju dece često uzrokuju probleme u braku. Izbegnite ovaj problem tako što ćete razgovarati o najboljem načinu da odgajate svoje dete sa svojim partnerom. Ne postoji 100% pravo i verujte da vaš partner možda ima efikasniji metod.

  Vratite strast u braku

  Nakon venčanja, nastavite da planirate sastanak sa svojim partnerom. Povremeno pokušajte da uradite nešto novo sa svojim partnerom, kao što je isprobavanje nove hrane, poseta novim mestima itd.